www.cookingislove1.blogspot.fi

perjantai 9. marraskuuta 2012

Sitruunainen täytekakku (gluteeniton)

Päätin tehdä isänpäiväksi täytekakun, pitkästä aikaa. Kakusta tulikin todella onnistunut. Sitruunatahna toi mukavaa kirpeyttä. Erilaiset hedelmät sen sijaan toivat raikkautta ja tekivät kakusta myös ihanan pirteän näköisen. :)

           
                                                 Ainekset:
                      
                                                 Kakkupohja:
                                               4 kananmunaa
                                               1 1/2 dl sokeria
                                               1 1/2 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
                                               1/2 dl perunajauhoja
                                               1 tl leivinjauhetta

                                                 Lemon curd eli sitruunatahna:
                                               3 kananmunaa
                                               2 dl sokeria
                                               1 sitruunan raastettu kuori
                                               1 dl sitruunamehua (1 sitruuna ei välttämättä riitä)
                                               50 g voita

                                                 Kostutus:
                                               appelsiinitäysmehua

                                                 Täyte ja kuorrutus:
                                               1 tlk (820 g) persikanpuolikkaita sokeriliemessä
                                               2 tlk (4 dl) vispikermaa
                                               2 tl vanilliinisokeria
                                               sitruunatahnaa (jätä kakun pinnalle 1 dl)

                                                 Koristelu:
                                               1 dl sitruunatahnaa
                                                vihreitä ja tummia viinirypäleitä
                                                kiiviä
                                                säilykepersikoita

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdostä kuivat aineet ja sekoita varovasti muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.


Riko huoneenlämpöiset kananmunat kattilaan. Lisää sokeri, sitruunankuori ja -mehu. Kuumenna seosta koko ajan vatkaimella vatkaten. Vatkaa pohjia myöten, kunnes seos kiehahtaa. Siirrä kattila heti pois levyltä ja jatka hetki vatkaamista. Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen voi nokareina. nosta kattila jäähtymään vesihauteeseen.


Valuta ja leikkaa persikat pieniksi kuutioiksi. Jätä pari persikkaa koristeeksi.


Vaahdota vispikerma ja mausta vanilliinisokerilla.


Jätä sitruunatahnasta 1 dl koristelua varten ja sekoita loppu tahna kermavaahdon joukkoon.



Leikkaa kakku kolmeen osaan. Nosta pohjalevy tarjoiluvadille. Kostuta levy appelsiinimehulla.


Levitä pohjalevylle persikkakuutioita ja kermaseosta. Kostuta ja täytä samoin seuraava kerros. Jätä kermaseoksesta noin 1/3 kakun reunojen koristeluun.



Kostuta päällimmäinen kakkulevy ja nosta paikoilleen. Pane leikkuulauta tai lautanen hetkeksi kakun päälle.
Levitä loppu sitruunatahna kaukn päälle.


Viipaloi kiivit ja persikat ja puolita viinirypäleet. Asettele hedelmät kakun päälle. Peitä kakun reunat kermaseoksella. Siirrä kakku viileään muutamaksi tunniksi tai yön yli.



1 kommentti: