www.cookingislove1.blogspot.fi

lauantai 12. maaliskuuta 2011

Vadelma-kookosbrowniekakku

Olen tehnyt tätä herkkua kaksi kertaa, eikä siihen tunnu kyllästyvän! Ihanan suklainen, vaikka kakkuun ei itseasiassa suklaata tarvitakaan. Saa jäädä sisältä raa'aksi mutakakun tavoin.





  
                                            Vadelma-kookosbrowniekakku

                          Ainekset:

                          2 1/2 dl sokeria
                          2 kananmunaa
                          3/4 dl kaakaojauhetta
                          2 dl vehnäjauhoja
                          1 tl leivinjauhetta
                          2 tl vanilliinisokeria
                          1 dl kookoshiutaleita
                          100 g voita sulatettuna
                          n. 1 1/2 dl vadelmia

1. Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Yhdistä kuivat aineet (ei kookoshiutaleita) keskenään, ja lisää seos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon.
3. Lisää sulatettu, jäähtynyt rasva ja kookoshiutaleet. Sekoita hyvin.
4. Kaada seos voideltuun pyöreään piirakkavuokaan tai suorakulmaiseen vuokaan. Painele vadelmat taikinan päälle.
5. Paista 200 (tai hiukan alle) asteessa noin 20 minuuttia. Varo ettei kakku kuivu liikaa sisältä! Kakku jähmettyy jäähtyessään. Koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti