www.cookingislove1.blogspot.fi

maanantai 7. maaliskuuta 2011

Paloitellut uuniperunat (veneperunat), tomaattiset jauhelihapyörykät & maissisalsa

Tein tällaisen aterian perheelle eilen. Hyvää oli. :) Jälkimmäinen ohje on Pirkka-lehdestä.


Veneperunat

Ainekset:

8 suurta perunaa
1 tl suolaa
2 tl paprikajauhetta
2 tl rosmariinia tai muuta yrttimaustetta
2 rkl öljyä

1. Pese perunat huolellisesti juuresharjalla. (syödään kuorineen)

2. Leikkaa perunat puolikkaiksi uuniperunoiksi. Kun leikkaat puolikkaat vielä pitkittäin 3-4 osaan saat veneperunoita.

3. Laita paloitellut perunat teräskulhoon (paprikajauhe värjää, joten kannattaa käyttää teräskulhoa), ripottele niille mausteet, kaada öljy joukkoon ja sekoita.

4. Levitä perunat tasaisesti uunivuokaan tai pellille leivinpaperin päälle.

5. Kypsennä 225 asteessa ( tai vähän alle) 30-40 minuuttia palojen koon mukaan. Kokeile kypsyyttä haarukalla.



Tomaattiset jauhelihapyörykät

Ainekset

400 g naudan jauhelihaa
1 dl korppujauhoja
2 dl paseerattua tomaattia
1 kananmuna
1 sipuli
1/2 rkl öljyä
1 tl suolaa
1 tl oreganoa
1/2 tl mustapippuria

1. Sekoita korppujauhot ja paseerattu tomaatti. Anna turvota noin 10 minuuttia.

2. Hienonna ja kuullota sipuli. Lisää se, kananmuna, mausteet ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi ja muotoile pyöryköitä veteen kostutetuin käsin. Kypsännä 200-asteessa uunissa leivinpaperin päällä 15-20 minuuttia. Itse paistoin pannulla ja hyvin onnistui sekin.


Maissisalsa

Ainekset

1 ps (200 g) pakastemaissia
1/2 sipulia (tai enemmän maun mukaan)
1 iso tomaatti
1/4-1/2 dl Thai Sweet chilikastiketta
1/4 tl mustapippuria

Sulata maissit mikrossa. Hienonna sipuli, kuutioi tomaatti ja lisää ne maissin joukkoon. Mausta chilikastikkeella ja mustapippurilla. Anna maustua viileässä ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti