www.cookingislove1.blogspot.fi

lauantai 9. helmikuuta 2013

Sitruunaiset mustikkabrowniet

Nämä leipomukset hiukan epäonnistuivat ulkonäöltään, mutta olivat silti todella herkullisia. Kyseessä on siis yhdistettu brownie ja juustokakku. Taikina kannattaa paistaa mahdollisimman laakeassa vuoassa, jotta se kypsyy, eikä jää liian raa'aksi. Herkut ovat sen verran makeita, että kovin paljoa ei kerralla pysty syömään.

                                                         
                                                           Ainekset:

                                                       Brownie-pohja:
                                                    100 g taloussuklaata
                                                    100 g voita
                                                    2 kananmunaa
                                                    2 dl sokeria
                                                    2 1/2 dl vehnäjauhoja
                                                    2 dl hasselpähkinärouhetta
                                                    1 tl leivinjauhetta
                                                    1 tl vanilliinisokeria

                                                      Sitruuna-mustikkajuustokakku:
                                                    2 rs Valio Viola sitruunatuorejuustoa
                                                    1 prk (150 g) Creme fraichea
                                                    3 kananmunaa
                                                    1 dl mustikoita

Sulata suklaa ja voi sekoittaen kattilassa tai mikrossa.


Vatkaa sokeri ja kananmunat vaaleaksi, kovaksi vaahdoksi.


Sekoita vaahdon joukkoon hieman jäähtynyt voi-suklaaseos sekä keskenään sekoitetut kuivat ainekset.


Kaada leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 18 minuuttia.
Sekoita tuorejuusto, creme fraiche ja kananmunat. Sekoita lopuksi mustikat joukkoon varoen.


Kaada seos hieman jäähtyneen brownie-pohjan päälle. Jatka paistamista uunissa n. 14 minuuttia.


Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Leikkaa osiin tai ota muotilla pyöreitä leivoksia.





1 kommentti:

  1. Oi, namnam, tuollainen jos olisi lautasellani se häviäisi hetkessä :)

    VastaaPoista