www.cookingislove1.blogspot.fi

sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Muna-anjovispiirakka

Tällä kertaa vähän uudenlainen suolainen piirakka. Oli kyllä hyvää, anjovikset toivat kivan maun. Piirakkaa tulee pellillinen ja sitä voi myös pakastaa.


                                                             Ainekset:

                                                             Pohja:
                                                         3 dl maitoa
                                                         1/2 pkt (25 g) hiivaa
                                                         1 tl suolaa
                                                         1 tl sokeria
                                                         1 1/2 dl ruisleseitä
                                                         n. 5 1/2 vehnäjauhoja
                                                         50 g voita

                                                             Täyte:
                                                         5 keitettyä kananmunaa
                                                         n. 1 paprika
                                                         3/4 tl suolaa
                                                         1/2 tl mustapippuria
                                                         1 rs anjovisfileitä
                                                         2 dl ruokakermaa
                                                         1 dl maitoa
                                                         2 kananmunaa
                                                         1 ps (150 g) pizzajuustoraastetta

Keitä kananmunat ja sulata voi kattilassa.


 Sekoita kädenlämpöiseen maitoon murennettu hiiva, suola ja sokeri.


Lisää sekoittaen ruisleseet, osa jauhoista ja voisula. Lisää loput jauhot vähitellen.



Taputtele taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota liinan alla.


Kuullota hienonnettu paprika voissa ja mausta.


Kuori ja hienonna kananmunat.



Lisää paprikan sekaan.


Leikkaa anjovisfileet neljään osaan.


Levitä hieman jäähtynyt paprika-kananmunaseos ja anjovisfileet taikinalevylle.



Kaada päälle ruokakerma-maito-kananmunaseos.


Ripottele päälle juustoraaste.


Paista 200-asteessa noin 25 minuuttia, kunnes piiras on kypsä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti