Pippurijuusto ja tomaatti tuovat mehukkuutta tavallisiin jauhelihapihveihin ja itsetehdyt lohkoperunat voittavat aina kaupan omat. :)
Lohkoperunat
Ainekset:
8 suurta perunaa
1 tl suolaa
2 tl paprikajauhetta
2 tl yrttimaustetta (timjami, rosmariini...)
2 rkl oliiviöljyä
Pese perunat huolellisesti juuresharjalla. Leikkaa puolikkaiksi ja puolikkaat vielä pitkittäin lohkoiksi.
Laita paloitellut perunat kulhoon, ripottele niille mausteet, kaada öljy joukkoon ja sekoita.
Levitä perunat tasaisesti pellille leivinpaperin päälle.
Kypsennä 225 asteessa 30-40 minuuttia palojen koosta riippuen. Kokeile kypsyyttä haarukalla.
Mustapekka-tomaattitäytteiset jauhelihapihvit
Ainekset:
400 g naudan jauhelihaa
1 dl vettä
1/2 dl korppujauhoja
1 sipuli
1 kananmuna
2 tl oreganoa
3/4 tl suolaa
Täyte:
1 pkt (100 g) Valio Mustapekkajuustoa
1-2 tomaattia
Sekoita vesi ja korppujauhot kulhossa. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää korppujauhojen joukkoon jauheliha, sipuli, kananmuna ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
Jaa taikina 8 osaan ja taputtele kostutetuin käsin reiluiksi pihveiksi.
Leikkaa juusto ja tomaatit 8 viipaleeseen. Nosta pihveille juusto- ja tomaattiviipale.
Käännä jauhelihaseos tasaisesti päälle. Muotoile pihveiksi ja ummista reunat.
Paista pihvit kypsiksi pannulla rasvassa noin 4 minuuttia kummaltakin puolelta.
Tarjoa lohkoperunoiden kanssa.
Moikka! Sulle on haaste blogissani! :)
VastaaPoistahttp://sokerihuurre.blogspot.fi/2013/01/haaste.html