www.cookingislove1.blogspot.fi

lauantai 1. syyskuuta 2012

Mutakakku

Mutakakku on kyllä todellista herkkua kaikille suklaan ystäville. Tämä kakku olisi saanut jäädä reunoilta ehkä hieman kosteammaksi, keskeltä se oli kuitenkin ihanan tahmeaa. :)


                                                        Ainekset:
                                                     4 kananmunaa
                                                     2 dl sokeria
                                                     200 g tummaa suklaata (käytin Maraboun)
                                                     200 g voita
                                                     2 1/2 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoa)
                                                     1 tl leivinjauhetta

Voitele irtopohjavuoan reunat. Leikkaa leivinpaperista pohjan kokoinen ympyrä ja laita vuokaan.
Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi. Sekoita hieman jäähtynyt seos varovasti muna-sokerivaahtoon.Yhdistä leivinjauhe ja vehänjauhot ja siivilöi taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi.
       
Kaada taikina vuokaan. Kypsennä kakkua 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 20 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan ja siirrä leivinpaperin avulla tarjoiluvadille. Nosta halutessasi hetkeksi jääkaappiin, jolloin mutakakun rakenne kiinteytyy. Voit myös tarjota kakun haaleana, jolloin sisus on valuvaa. Tarjoa halutessasi lisäksi vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti