www.cookingislove1.blogspot.fi

sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Banaani-broileri

Banaani ja muut hedelmät sopivat mielestäni hyvin yhteen broilerin kanssa, niin myös tässä kastikkeessa. Pähkinät voi halutessaan jättää pois.


                                                                  Ainekset:
                                                         1 pkt (450 g) broilerin fileesuikaleita
                                                         1 tl suolaa
                                                         1 paprika
                                                         pala (noin 120 g) purjoa
                                                         3-4 dl ruokakermaa
                                                         noin 1 rkl sitruunanmehua
                                                         1 tl sitruunan raastettua kuorta
                                                         1 tl rosmariinia
                                                         mustapippuria
                                                         2 banaania
                                                         (cashew)pähkinöitä maun mukaan
                                                         1 dl persiljaa hienonnettuna

Ruskista broilerit öljyssä pannulla. Mausta suolalla ja siirrä lautaselle.


Kuutioi paprika ja hienonna purjo.


Kuullota paprika ja purjo öljyssä.


Lisää broilerit ja ruokakerma. Kiehauta.


Mausta sitruunanmehulla, -kuoriraasteella, rosmariinilla ja pippurilla. 


Viipaloi kuoriut banaanit ja lisää kastikkeeseen.


Ripottele päälle pähkinät ja persilja.


Tarjoa riisin ja salaatin kanssa.


Omenapiirakka

Aikaisemmin syksyllä tein kotimaisita omenoista piirakkaa tällä ohjeella ja tuli kyllä hyvää! Taikina on nopea tehdä, ja piimä tuo pohjaan kuohkeutta ja tekee siitä muhkean. Piirakan seuraksi sopii vaniljakastike tai -jäätelö.


                                                                Ainekset:
                                                         4 dl piimää
                                                         4 dl sokeria
                                                         1 1/2 dl juoksevaa rasvaa
                                                         6 1/2 dl vehnäjauhoja
                                                         1 rkl leivinjauhetta
                                                         noin 1 1/2 l omenakuutioita
                                                         kanelia ja sokeria

Kuutioi omenat.


Esikypsennä kuutioita mikrossa täysteholla kunnes ne pehmenevät hiukan, 4-5 minuuttia.


Mausta omenat sokerilla ja kanelilla.


Sekoita piimä, sokeri, rasva, jauhot ja leivinjauhe.


Kaada taikina uunipannulle leivinpaperille.


Ripottele omenapalat taikinan päälle.


Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä.


Tarjoa haaleana esim. vaniljakastikkeen kanssa.


Broilerinfileetä maissipeiton kätkössä

Vihdoinkin on aikaa julkaista taas uusia reseptejä! Tässä yksi todella maukas, hieman tulinen broileriruoka, joka on nopea valmistaa viikollakin. Itse tein ohjeen puolikkaana.



                                                         Ainekset:
                                             2 pkt (6 kpl) hunajamarinoituja broilerin fileepihvejä
                                             1 ps (200 g) pakastemaissia
                                             2 dl emmental-mozzarellajuustoraastetta
                                             1-2 tl Pirkka Sambal Oelek -chilitahnaa
                                             1-2 rkl oliiviöljyä

Levitä rintafileet voideltuun uunivuokaan.


Hienonna kohmeinen maissi sauvasekoittimella (voit käyttää myös monitoimikonetta).


Lisää joukkoon juustoraaste, chilitahna ja öljy ja sekoita tasaiseksi seokseksi.



Jaa seos rintafileiden päälle ja levitä niin, että kukin file peittyy.


Paista 200 asteessa keskitasolla noin 20 minuuttia.


Tarjoa esim. riisin ja salaatin kanssa.