www.cookingislove1.blogspot.fi

torstai 15. elokuuta 2013

Omena-possupihvit

Porsaan jauhelihaa tulee jostain syystä käytettyä vähemmän kuin naudan, joten päätin tehdä vaihteeksi jauhelihapihvit possusta. Pihveissä ei ole lainkaan jauhoja, mutta ne ovat silti rakenteeltaan melko tiiviitä. Omenaraaste kuulostaa hieman erikoiselta mutta sopii pihveihin yllättävän hyvin.


                                                                Ainekset:
                                                         400 g porsaan jauhelihaa
                                                         1 sipuli
                                                         2-3 omenaa
                                                         1 kananmuna
                                                         1 tl suolaa
                                                         1/2 tl mustapippuria
                                                         1 tl timjamia
                                                         Pirkka maapähkinä-kookoskastiketta (halutessaan)

Kuori sipuli ja omenat. Hienonna sipuli.


Raasta omenat karkeaksi raasteeksi.



Sekoita kulhossa jauheliha, omenaraaste, sipuli, kananmuna ja masuteet.


Tee massasta tanko kostutetuin käsin ja jaa kymmeneen tasakokoiseen palaan.



Laita palat leivinpaperin päälleuunipellille ja taputtele pihveiksi.


Paista 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Voit paistaa pihvit myös pannulla rasvassa.


Tarjoa maapähkinä-kookoskastikkeen ja esim. riisin ja salaatin kanssa.


keskiviikko 14. elokuuta 2013

Hedelmäinen kookos-broileripannu

Tämä ihanan kookoksinen broilerikastike muistuttaa hiukan thaimaalaisia kastikkeita. Banaani tuo kastikkeeseen pehmeyttä ja ananas makeutta.


                                                                 Ainekset:
                                                          n. 500-700 g broilerin rintafileetä
                                                          1 sipuli
                                                          1 tl chilipippuria
                                                          3/4 tl suolaa
                                                          1 prk (2,5 dl) Valio Ruokaa 5%
                                                          3 rkl kookoshiutaleita
                                                          1 tlk ananaspaloja
                                                          1 banaani
                                                          hienonnettua persiljaa

Leikkaa fileet pienemmiksi paloiksi, noin 4 osaan.


Silppua sipuli ja kuullota rasvassa.


Lisää broileripalat ja ruskista kevyesti.


Hauduta noin 5 minuuttia.


Ripottele pinnalle chiliä ja suolaa. Sekoita.


Lisää Valio Ruoka 5% ja kookoshiutaleet.


Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 10 minuuttia.


Lisää ananas liemineen sekä banaani pieninä paloina.


Kiehauta. Ripottele pinnalle hienonnettu persilja.


Tarjoa riisin tai perunoiden kanssa.


tiistai 13. elokuuta 2013

Tomaatti-salvialohi

Tavalliseen uuniloheen saa mukavasti vaihtelua perinteisellä tomaatin ja mozzarellan yhdistelmällä. Salviatahna oli aika jännän makuista mutta sopi yllättävän hyvin lohen kanssa.


                                                                  Ainekset:
                                                          1 (625 g) Pirkka kirjolohifilee
                                                          2 rkl Pirkka välimeren salviatahnaa
                                                          3 tomaattia
                                                          1/2-1 pkt mozzarella (150 g 1 pkt)
                                                          kevätsipulia ja yrttejä esim. korianteria

Nosta kala uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin.


Levitä fileen pintaan salviatahna.


Viipaloi tomaatit ja mozzarella.


Levitä viipaleet limittäin kalan päälle.


Kypsennä 200 asteessa uunissa 25-30 minuuttia, kunnes kala on kypsää.


Ripottele pinnalle hienonnettua kevätsipulia ja yrttejä.



Tarjoa perunoiden ja salaatin kera.


sunnuntai 11. elokuuta 2013

Tomaattinen vuohenjuusto-broileripasta

Löysin taas kerran loistavan pastareseptin, tällä kertaa broilerista. Pestoa en ole aikaisemmin käyttänyt juuri lainkaan mutta jopa kaupan valmispesto oli makunsa puolesta iloinen yllätys. Vuohenjuuston ystäville suosittelen ehdottomasti tätä ruokaa.


                                                            Ainekset:
                                                 500-700 g marinoimattomia broilerinfileepihvejä
                                                 suolaa
                                                 mustapippuria
                                                 1/2 dl pestoa
                                                 7 dl (250 g) pennepastaa
                                                 1 prk (380 g) Pirkka tomaatti-basilikapastakastiketta
                                                 1 dl ruokakermaa
                                                 tuoretta basilikaa hienonnettuna
                                                 1/2-1 pkt vuohenjuustoa
                           
Leikkaa broilerit pienemmiksi ja mausta ne suolalla ja pippurilla.


Levitä broilerien molemmille puolille pestoa.



Nosta broilerit pellille leivinpaperin päälle ja kypsennä 200 asteessa noin 15 minuutttia.


Keirä pasta kypsäksi suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaan.


Kuumenna pastakastike ja ruokakerma kattilassa. Mausta tuoreella basilikalla.


Sekoita kastike ja valutettu pasta keskenään.


Kaada seos laakeaan uunivuokaan.


Nosta kypsät broilerit uunivuokaan pastan päälle.


Viipaloi vuohenjuusto ja nosta viipaleet broilereiden päälle.


Kuorruta 225 asteessa 3-5 minuuttia, kunnes juusto hieman pehmenee.


Koristele basilikan lehdillä ja tarjoa.




tiistai 6. elokuuta 2013

Marjarahkamaljat

Todella herkullinen ja kevyt jälkiruoka vähän raskaammallekin aterialle. Kesällä kannatta tietysti käyttää tuoreita marjoja. Lajin voi valita kukin itse. Ohjeesta tulee 3-4 annosta.


                                                                  Ainekset:
                                                             2 dl marjoja (käytin vadelmia)
                                                             1 prk (200 g) Valio maustettua rahkaa kuningatar
                                                             3/4 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
                                                             1 Fazer vadelmajogurtti-suklaapatukka

Survo marjoja kevyesti ja makeuta ne halutessasi sokerilla. Jaa marjat esim. jalallisiin annoslaseihin.


Lusikoi päälle rahka.


Vatkaa vaniljakastike sähkövatkaimella vaahdoksi.


Lusikoi annosten päälle vaniljavaahtoa.


Rouhi suklaapatukka ja ripottele annosten pinnalle. Tarjoa heti.




Lohi-perunalaatikko

Teki mieli pitkästä aikaa lohilaatikkoa joten päätin kaivaa esiin tämän vanhan ohjeen. Kaikki laatikkoruoat ovat ehdottomasti parempia kun käyttää pakasteperunasipulisekoituksen sijasta oikeita perunoita ja kasviksia. Lohta olen aina laittanut reilusti enemmän kuin ohjeessa sanotaan. Halutessaan voi käyttää myös kylmäsavulohta tai muuta kalaa.



                                                         Ainekset:
                                                     8-10 perunaa
                                                     2-3 porkkanaa
                                                     1-2 sipulia
                                                     200-400 g (lämmin)savulohta
                                                     1 dl silputtua tilliä tai ruohosipulia
                                                     3 dl maitoa
                                                     250 g sulatejuustoa
                                                     1/4 tl valkopippuria
                                                     suolaa

Kuori perunat, porkkanat ja sipulit. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.




Levitä puolet kasviksista voideltuun, laakeaan vuokaan.


Levitä päälle kala sekä tillisilppu.



Lisää päälle loput kasvisviipaleet. Mittaa kattilaan maito sekö sulatejuusto. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes juusto on sulanut. Mausta valkopippurilla ja suolalla. Kaada seos vuokaan.

                                      
Kypsennä 175 asteessa uunin alaosassa noin 1 tunti 15 minuuttia.