www.cookingislove1.blogspot.fi

sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Possupihvit, pinaattirisotto ja parmesantomaatit

Olipa kyllä maukas ateria. Varsinkin risotto oli positiivinen yllätys, todella hyvää ja täyteläistä. Ei kannata "säikähtää", jos pinaattia näyttää olevan paljon, se menee kasaan lämmetessään. Possun sijasta sopii tietysti myös esim. kana tai kala.


                                                                    Ainekset:

                                                         Pinaattirisotto:
                                                      1 sipuli
                                                      2 dl Arborio-risottoriisiä
                                                      5 dl kanalientä(kuutiosta)
                                                      200 g salaattipinaattia
                                                      50 g parmesanraastetta
                                                      suolaa, mustapippuria

                                                       Parmesantomaatit:
                                                     4 tomaattia
                                                     2 rkl tuoretta basilikaa
                                                     1 dl parmesanraastetta
                                                     suolaa, mustapippuria

Risotto: Silppua sipuli ja kuullota sitä öljyssä pannulla. Lisää riisi ja jatka hetki kuullottamista.


Lisää kanalientä pienissä erissä ja anna risoton kiehua hiljalleen noin 15-20 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt ja riisi tuntuu hampaissa napakalta



Lisää joukkoon parmesanraaste ja pinaatti. Mausta suolalla ja mustapippurilla.


Parmesantomaatit: Halkaise tomaatit ja laita ne uuninkestävään voideltuun vuokaan. Leikkaa tomaattien pohjasta pois pieni suikale, niin ne pysyvät paremmin pystyssä.


 Mausta suolalla, mustapippurilla ja basilikalla ja ripottele päälle reilusti parmesanraastetta.


 Gratinoi tomaatit 225 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.


Paista pihvit pannulla ja mausta.


 Tarjoa pinaattirisoton, parmesantomaattien ja salaatin kera.




lauantai 25. toukokuuta 2013

Katkarapu-lohipiirakka

Päätin kokeilla taas vähän erilaista suolaista piirakkaa. En ole ennen käyttänyt katkarapuja täytteessä, mutta sopivat kyllä hyvin piirakkaan. Sitruuna toi myös pirtsakkaa lisämakua.


                                                            Ainekset:

                                                      Taikina:
                                                   1 rs (200 g) ruohosipulituorejuustoa
                                                   75 g voita
                                                   2 1/2 dl vehnäjauhoja
                                                   1 tl leivinjauhetta

                                                     Täyte:
                                                   1 ps (180 g) katkarapuja
                                                   n. 200-350 g lämminsavulohta
                                                   1-2 sipulia
                                                   3-4 valkosipulinkynttä
                                                   1 paprika
                                                   1 prk (3,3 dl) kuohukermaa
                                                   2 dl emmentalraastetta
                                                   3 kananmunaa
                                                   1/2 tl suolaa
                                                   1/3 tl mustapippuria

                                                     Pinnalle:
                                                   1 rkl juoksevaa hunajaa
                                                   1 sitruuna

Sekoita tuorejuusto ja pehmeä voi.


Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos.


Painele taikin avoidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.


Sulata ja valuta katkaravut huolellisesti. Paloittele kala. Kuori ja silppua sipulit. Murskaa valkosipulinkynnet ja paloittele paprika. Kuullota sipulit ja paprika rasvassa pannulla.


Levitä kala, katkaravut ja paprika-sipuliseos pohjalle.



Yhdistä muut täytteen ainekset ja kaada tasaisesti vuokaan.


Paista uunin keski- / alaosassa 200 asteessa ensin 20 min. Leikkaa sillä välin kuorittu sitruuna ohuiksi viipaleiksi. Kostuta viipaleet molemmin puolin hunajassa ja jätä maustumaan. Lisää esipaiston jälkeen piirakan pinnalle sitruunaviipaleet. Jatka kypsentämistä vielä 10 min tai kunnes kypsä.





perjantai 17. toukokuuta 2013

Raparperipiirakka

En ole piiiitkään aikaan tehnyt raparperipiirakka ja löysin sattumalta pakastimesta pari rasiaa raparperia. Oli kyllä hyvää! Muistakaa, että raparperin kanssa suositellaan nautittavan maitotuotteita. :)


                                                        Ainekset:
                                                    150 g voita
                                                    1,5 dl sokeria
                                                    1 kananmuna
                                                    0,5 dl vettä
                                                    3 dl vehnäjauhoja
                                                    2 tl vanilliinisokeria tai kardemummaa (itse laitoin
                                                    molempia)
                                                    1 tl leivinjauhetta

                                                        Täyte:
                                                    5 dl raparperinpaloja (jouduin valitettavasti laittamaan
                                                    hieman vähemmän, sillä pakastettuna raparperi meni
                                                    kasaan)
                                                    2 kananmunaa
                                                    0,5 dl sokeria
                                                    200 g ranskankermaa
                                                    1 tl vanilliinisokeria

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri.


Sekoita kuivat ainekset keskenään.


Lisää voi-sokerivaahdon joukkoon kananmuna, vesi ja kuivat ainekset.


Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.


Kaada raparperipalat vuokaan ja ripottele päälle sokeri.



Sekoita kananmunat ja vanilliinisokeri ranskankermaan.


Kaada seos vuokaan.


 Kyspennä 200-asteisen uunin alaosassa noin 30 minuuttia.


Nauti lämpimänä esim. vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.




torstai 9. toukokuuta 2013

Kotitekoinen mysli

Olen joskus ennekin tehnyt itse mysliä, mutta ohje on sittemmin kadonnut. Onneksi löysin Pirkka-lehdestä tämän uuden ohjeen, joka oli kyllä kokeilemisen arvoinen. Paljon parempaa kuin kaupan valmismyslit!


                                                             Ainekset:
                                                        6 dl kaurahiutaleita
                                                        1 dl kauraleseitä
                                                        1 dl ruis- tai vehnäleseitä
                                                        1 dl auringonkukansiemeniä
                                                        2 dl pekaanipähkinöitä
                                                        2-3 rkl juoksevaa hunajaa tai vaahterasiirappia
                                                        2 rkl rypsiöljyä
                                                        1 1/2 dl kuivattuja aprikooseja pilkottuna
                                                        1 1/2 dl kuivattuja karpaloita

Rouhi pähkinät veitsellä.


Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, leseet, auringonkukansiemenet ja pähkinät.


Lisää hunaja tai vaahterasiirappi sekä öljy ja sekoita hyvin.


Levitä seos uunipannulle leivinpaperin päälle


 Paahda 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Sekoita kerran paahtamisen puolivälissä. Vahdi, ettei mysli pääse palamaan.


Lisää jäähtyneeseen seokseen aprikoosit ja karpalot.




Nauti mysli esim. jogurtin tai maidon kanssa. Säilytä kannellisessa astiassa.


sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Jauheliha-riisirulla

Tästä suolaisesta kääretortusta tulee ihan aasialainen ruoka mieleen. Mausteet sopivat erittäin hyvin jauhelihaan ja ovat vaihtelua tavanomaiseen. Itse pidän rullasta ehdottomasti enemmän lämpimänä, mutta miksei sitä kylmänäkin voi syödä.


                                                                Ainekset:
                                                             
                                                                Pohja:
                                                              3 kananmunaa
                                                              6 dl maitoa
                                                              2 dl vehnäjauhoja
                                                              4-5 dl keitettyä riisiä
                                                              lihaliemikuutio
                                                              1/2 tl suolaa
                                                              1 tl sokeria

                                                                Täyte:
                                                              1 sipuli
                                                              2 porkkanaa
                                                              öljyä
                                                              400 g jauhelihaa
                                                              n. 1/2 dl chilikastiketta
                                                              1 rkl soijaa
                                                              1 tl currya
                                                              1/2-1 tl kanelia
                                                              1/2-1 tl kardemummaa
                                                              1-2 valkosipulinkynttä
                                                              1/2 dl ruokakermaa

Keitä riisi kypsäksi lihaliemikuution kanssa.


Vatkaa munat kulhossa.


Lisää puolet maidosta ja kaikki jauhot. Vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Lisää loput maidosta, riisi, suola ja sokeri.




  Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä riisiä hieman, että sitä tulee tasaisesti joka kohtaan. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea.



Valmista sillä aikaa täyte. Kuori sipulit ja porkkanat. Silppua sipuli, murskaa valkosipuli ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Paista sipulisilppua ja porkkanaraastetta öljyssä paistinpannulla.



Lisää jauheliha ja ruskista se.


Lisää chilikastike, soija ja valkosipuli. Mausta currylla, kanelilla ja kaardemummalla. Lisää kerma.


Levitä jauhelihaseos riisipohjalle ja rullaa pohja leivinpaperin avulla.



Proteiinipannari


Ihastuin tähän melko terveelliseen herkkuun. Proteiinikin on pannarissa ns. luonnollisessa muodossa, itse en tykkää yhtään kaikenmaailman lisäravinteista, eikä niitä tavallinen ihminen varmasti tarvitsekaan. Pannarin kanssa voi syödä marjoja, hedelmiä, hilloa ym.


                                                        Ainekset:
                                                     2 munanvalkuaista
                                                     1 kokonainen muna
                                                     2 rkl kaurahiutaleita
                                                     1/2 banaani
                                                     1/2 prk maitorahkaa
                                                     kanelia ja vaniljasokeria oman maun mukaan

Vatkaa kaikki ainekset keskenään ja paista pannulla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia (periaatteessa pitää kyllä paistaa vähän kauemmin). Käännä pannukakku varovasti vaikka kahden lastan avulla.


Nauti marjojen ja juoksevan hunajan kera.