www.cookingislove1.blogspot.fi

sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Muna-anjovispiirakka

Tällä kertaa vähän uudenlainen suolainen piirakka. Oli kyllä hyvää, anjovikset toivat kivan maun. Piirakkaa tulee pellillinen ja sitä voi myös pakastaa.


                                                             Ainekset:

                                                             Pohja:
                                                         3 dl maitoa
                                                         1/2 pkt (25 g) hiivaa
                                                         1 tl suolaa
                                                         1 tl sokeria
                                                         1 1/2 dl ruisleseitä
                                                         n. 5 1/2 vehnäjauhoja
                                                         50 g voita

                                                             Täyte:
                                                         5 keitettyä kananmunaa
                                                         n. 1 paprika
                                                         3/4 tl suolaa
                                                         1/2 tl mustapippuria
                                                         1 rs anjovisfileitä
                                                         2 dl ruokakermaa
                                                         1 dl maitoa
                                                         2 kananmunaa
                                                         1 ps (150 g) pizzajuustoraastetta

Keitä kananmunat ja sulata voi kattilassa.


 Sekoita kädenlämpöiseen maitoon murennettu hiiva, suola ja sokeri.


Lisää sekoittaen ruisleseet, osa jauhoista ja voisula. Lisää loput jauhot vähitellen.



Taputtele taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota liinan alla.


Kuullota hienonnettu paprika voissa ja mausta.


Kuori ja hienonna kananmunat.



Lisää paprikan sekaan.


Leikkaa anjovisfileet neljään osaan.


Levitä hieman jäähtynyt paprika-kananmunaseos ja anjovisfileet taikinalevylle.



Kaada päälle ruokakerma-maito-kananmunaseos.


Ripottele päälle juustoraaste.


Paista 200-asteessa noin 25 minuuttia, kunnes piiras on kypsä.




lauantai 9. helmikuuta 2013

Sitruunaiset mustikkabrowniet

Nämä leipomukset hiukan epäonnistuivat ulkonäöltään, mutta olivat silti todella herkullisia. Kyseessä on siis yhdistettu brownie ja juustokakku. Taikina kannattaa paistaa mahdollisimman laakeassa vuoassa, jotta se kypsyy, eikä jää liian raa'aksi. Herkut ovat sen verran makeita, että kovin paljoa ei kerralla pysty syömään.

                                                         
                                                           Ainekset:

                                                       Brownie-pohja:
                                                    100 g taloussuklaata
                                                    100 g voita
                                                    2 kananmunaa
                                                    2 dl sokeria
                                                    2 1/2 dl vehnäjauhoja
                                                    2 dl hasselpähkinärouhetta
                                                    1 tl leivinjauhetta
                                                    1 tl vanilliinisokeria

                                                      Sitruuna-mustikkajuustokakku:
                                                    2 rs Valio Viola sitruunatuorejuustoa
                                                    1 prk (150 g) Creme fraichea
                                                    3 kananmunaa
                                                    1 dl mustikoita

Sulata suklaa ja voi sekoittaen kattilassa tai mikrossa.


Vatkaa sokeri ja kananmunat vaaleaksi, kovaksi vaahdoksi.


Sekoita vaahdon joukkoon hieman jäähtynyt voi-suklaaseos sekä keskenään sekoitetut kuivat ainekset.


Kaada leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 18 minuuttia.
Sekoita tuorejuusto, creme fraiche ja kananmunat. Sekoita lopuksi mustikat joukkoon varoen.


Kaada seos hieman jäähtyneen brownie-pohjan päälle. Jatka paistamista uunissa n. 14 minuuttia.


Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Leikkaa osiin tai ota muotilla pyöreitä leivoksia.





torstai 7. helmikuuta 2013

Köyhät ritarit

En ollut syönyt köyhiä ritareita varmaan kymmeneen vuoteen, joten oli jo aikakin tehdä näitä herkkuja!


                                                            Ainekset:
                                                        8-10 viipaletta pullapitkoa
                                                        3 dl maitoa
                                                        3 kananmunaa
                                                        3 rkl sokeria
                                                        1 tl vanilliinisokeria        
                                                        voita paistamiseen

                                                          Lisäksi:
                                                       kermavaahtoa, hilloa, marjoja, sokeria ym..


Leikkaa pullat viipaleiksi.


Vatkaa kananmunat kulhossa. Lisää maito ja sokeri edelleen vatkaten.


Kaada seos laakealla vadille tai lautaselle ja imeytä kokonaan pullapaloihin. Kuumenna paistinoannu miedolla lämmöllä ja sulata siinä voi. Ruskista pullapalat voissa molemmin puoli hitaasti miedolla lämmöllä käännellen.

                                               

Tarjoa lämpiminä esim. kylmän kermavaahdon ja hillon kanssa.