Ainekset:
Pohja:
3 dl maitoa
1/2 pkt (25 g) hiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 1/2 dl ruisleseitä
n. 5 1/2 vehnäjauhoja
50 g voita
Täyte:
5 keitettyä kananmunaa
n. 1 paprika
3/4 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 rs anjovisfileitä
2 dl ruokakermaa
1 dl maitoa
2 kananmunaa
1 ps (150 g) pizzajuustoraastetta
Keitä kananmunat ja sulata voi kattilassa.
Sekoita kädenlämpöiseen maitoon murennettu hiiva, suola ja sokeri.
Lisää sekoittaen ruisleseet, osa jauhoista ja voisula. Lisää loput jauhot vähitellen.
Taputtele taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota liinan alla.
Kuullota hienonnettu paprika voissa ja mausta.
Kuori ja hienonna kananmunat.
Lisää paprikan sekaan.
Leikkaa anjovisfileet neljään osaan.
Levitä hieman jäähtynyt paprika-kananmunaseos ja anjovisfileet taikinalevylle.
Kaada päälle ruokakerma-maito-kananmunaseos.
Ripottele päälle juustoraaste.
Paista 200-asteessa noin 25 minuuttia, kunnes piiras on kypsä.