Alkuperäiseen ohjeeseen kuului vadelmia, mutta niitä ei tietenkään kaupassa ollut, joten päätin kokeilla boysenmarjoja. Lopputulos oli onneksi hyvä ja vaahto oli yllättävän tuhtia jälkiruokaa aterian jälkeen.
Ainekset:
noin 400 g boysenmarjoja
1/2 dl sokeria
1 munan valkuainen
2 dl vispikermaa
2 rkl kookoshiutaleita (+ vähän pinnalle)
Kaada marjat kattilaan ja mittaa päälle sokeri.
Kuumenna sekoittaen, kunnes marjat sulavat ja sokeri liukenee. Kun marjaseos alkaa kiehua, peitä kannella anna kiehua hiljalleen 2-3 minuuttia. Jäähdytä kylmäksi.
Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon kookshiutaleet.
Yhdistä vaahdot ja kylmä marjaseos ja sekoita tasaiseksi.
Jaa vaahto kulhoihin ja ripottele pinnalle kookoshiutaleita.
www.cookingislove1.blogspot.fi
maanantai 31. joulukuuta 2012
Jayhelihatäytteiset munakaskääryleet
Tästä ohjeesta piti alunperin tulla kevätkääryleitä, mutta jostain syystä taikinasta tulikin enemmän munakasta, joten päätin vähän soveltaa. :D Täytettä voi syödä myös esim. riisin kanssa.
Ainekset:
1/2 dl vettä
1/2 dl perunajauhoja
6 kananmunaa
1/2 rkl soijakastiketta
Täyte:
200 g jauhelihaa
1 sipuli
1/2 kiinankaali (noin 300 g)
1 paprika
1 rkl soijakastiketta
valko- ja chilipippuria
Valmista ensin täyte. Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli paistinpannussa. Pilko paprika ja suikaloi kiinankaali. Lisää loput ainekset.
Sekoita vesi ja perunajauhot. Vatkaa munat joukkoon ja lisää soijakastike.
Paista toiselta puolelta ohuiksi "lätyiksi" pannulla.
Täyte tortillan tavoin.
Kääri, laita voideltuun uunivuokaan.
Ripottele pinnalle hieman juustoraastetta ja paista uunissa 175 asteessa, kunnes juusto sulaa.
Ainekset:
1/2 dl vettä
1/2 dl perunajauhoja
6 kananmunaa
1/2 rkl soijakastiketta
Täyte:
200 g jauhelihaa
1 sipuli
1/2 kiinankaali (noin 300 g)
1 paprika
1 rkl soijakastiketta
valko- ja chilipippuria
Valmista ensin täyte. Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli paistinpannussa. Pilko paprika ja suikaloi kiinankaali. Lisää loput ainekset.
Sekoita vesi ja perunajauhot. Vatkaa munat joukkoon ja lisää soijakastike.
Paista toiselta puolelta ohuiksi "lätyiksi" pannulla.
Täyte tortillan tavoin.
Kääri, laita voideltuun uunivuokaan.
Ripottele pinnalle hieman juustoraastetta ja paista uunissa 175 asteessa, kunnes juusto sulaa.
Siikarullat
Siikarullat ovat hyvä vaihtoehto sellaiselle, joka pitää kalasta mutta ei esim. sushissa käytettävästä merilevästä. Halutessaan voi käyttää myös kylmäsavulohta.
Ainekset:
1 tl wasabitahnaa
noin 100 g maustamatonta tuorejuustoa
kurkkua suikaleina
porkkanaa suikaleina
noin 150 g kylmäsavustettua siikafileetä
Sekoita wasabitahna tuorejuustoon.
Suikaloi kurkku ja paprika ohuiksi suikaleiksi. Levitä siikafileet kelmun päälle limittäin, jotta niistä tulee yhtenäinen levy.
Sivele tuorejuusto fileille. Aseta kurkku- ja paprikasuikaleet levylle pitkittäin.
Kääri kelmun avulla rullaksi.
Nosta pakastimeen muutamaksi tunniksi ja viipaloi.
Ainekset:
1 tl wasabitahnaa
noin 100 g maustamatonta tuorejuustoa
kurkkua suikaleina
porkkanaa suikaleina
noin 150 g kylmäsavustettua siikafileetä
Sekoita wasabitahna tuorejuustoon.
Suikaloi kurkku ja paprika ohuiksi suikaleiksi. Levitä siikafileet kelmun päälle limittäin, jotta niistä tulee yhtenäinen levy.
Sivele tuorejuusto fileille. Aseta kurkku- ja paprikasuikaleet levylle pitkittäin.
Kääri kelmun avulla rullaksi.
Nosta pakastimeen muutamaksi tunniksi ja viipaloi.
Broileri-fetapiirakka
Harvemmin tulee käytettyä broileria suolaisissa piirakoissa, vaikka olenkin tehnyt niitä paljon. Fetajuustoon yhdistettynä broilerista saa kuitenkin todella herkullisen täytteen piirrakkaan.
Ainekset:
Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1/2 tl suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
3 rkl öljyä
1 dl kevytmaitoa
Täyte:
noin 300 g broilerin fileesuikaleita (+suolaa ja pippuria)
noin 200 g parsakaalia
200 g fetajuustoa
1 dl ruokakermaa
1 dl kevytmaitoa
2 kananmunaa
1/4 tl suolaa
1/2 tl paprikajauhetta
Sekoita pohjan ainekset keskenään.
Painele taikina vuokaan leivinpaperin päälle jauhotetuin käsin.
Paista broilerin fileesuikaleet. Mausta suolalla ja pippurilla.
Pese ja pilko parsakaali ja keitä muutama minuutti suolatussa vedessä.
Pilko fetajuusto.
Levitä piirakkapohjalle paistetut fileesuikaleet, keitetty parsakaali sekä pilkottu feta.
Sekoita ruokakerma, maito, kananmunat ja mausteet keskenään ja kaada täytteiden päälle.
Paista 200 asteessa noin 30-35 minuuttia.
Ainekset:
Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1/2 tl suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
3 rkl öljyä
1 dl kevytmaitoa
Täyte:
noin 300 g broilerin fileesuikaleita (+suolaa ja pippuria)
noin 200 g parsakaalia
200 g fetajuustoa
1 dl ruokakermaa
1 dl kevytmaitoa
2 kananmunaa
1/4 tl suolaa
1/2 tl paprikajauhetta
Sekoita pohjan ainekset keskenään.
Painele taikina vuokaan leivinpaperin päälle jauhotetuin käsin.
Paista broilerin fileesuikaleet. Mausta suolalla ja pippurilla.
Pese ja pilko parsakaali ja keitä muutama minuutti suolatussa vedessä.
Pilko fetajuusto.
Levitä piirakkapohjalle paistetut fileesuikaleet, keitetty parsakaali sekä pilkottu feta.
Sekoita ruokakerma, maito, kananmunat ja mausteet keskenään ja kaada täytteiden päälle.
Paista 200 asteessa noin 30-35 minuuttia.
sunnuntai 30. joulukuuta 2012
Perunaleipäset ja lohi-juustotäyte
Perunaa voi käyttää yllättävän monella tavalla, mm. erilaisissa taikinoissa. Tässä yksi esimerkki. Leipäset voi tietysti täyttää myös muilla täytteillä maun mukaan.
Ainekset:
3-4 (noin 450 g) jauhoista perunaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 rs (200 g) kevyttä ruohosipulituorejuustoa
1/2-1 rkl situunanmehua
1/2 punasipuli
1 pkt (150 g) kylmäsavustettua kirjolohifileetä
raastettua sitruunan kuorta
Kuori ja paloittele perunat. Keitä ne kypsiksi (noin 15 minuuttia) Kaada keitinvesi pois ja anna perunoiden kuivahtaa hetki. Soseuta perunat. Lisää jauhot, suola ja leivinjauhe. Sekoita kunnes seoksesta muodostuu pehmeä taikina.
Leivo taikina tangoksi.
Leikkaa tanko 8 palaan. Taputtele palat pyöreiksi noin 1 cm:n paksuiksi leipäsiksi.
Paista leipäsiä pannulla ilman rasvaa noin 3 minuuttia/puoli.
Notkista tuorejuusto sitruunanmehulla.
Hienonna sipuli. Levitä tuorejuusto lämpimille leipäsille ja asettele päälle kalaviipaleet. Ripottele pinnalle sipulia ja sitruunankuoriraastetta.
Ainekset:
3-4 (noin 450 g) jauhoista perunaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 rs (200 g) kevyttä ruohosipulituorejuustoa
1/2-1 rkl situunanmehua
1/2 punasipuli
1 pkt (150 g) kylmäsavustettua kirjolohifileetä
raastettua sitruunan kuorta
Kuori ja paloittele perunat. Keitä ne kypsiksi (noin 15 minuuttia) Kaada keitinvesi pois ja anna perunoiden kuivahtaa hetki. Soseuta perunat. Lisää jauhot, suola ja leivinjauhe. Sekoita kunnes seoksesta muodostuu pehmeä taikina.
Leivo taikina tangoksi.
Leikkaa tanko 8 palaan. Taputtele palat pyöreiksi noin 1 cm:n paksuiksi leipäsiksi.
Paista leipäsiä pannulla ilman rasvaa noin 3 minuuttia/puoli.
Notkista tuorejuusto sitruunanmehulla.
Hienonna sipuli. Levitä tuorejuusto lämpimille leipäsille ja asettele päälle kalaviipaleet. Ripottele pinnalle sipulia ja sitruunankuoriraastetta.
Muna-lohisalaatti
Erittäin ruokaisa salaatti joka sopii niin iltapalaksi kuin lounaaksikin.
Ainekset:
3 kananmunaa
1/2 ps (200 g) pariisinperunoita (pakaste)
150 g kylmäsavulohta
1/2 dl ranskalaista salaatinkastiketta
1 ruukku jääsalaattia
1/2 ruukkua rucolasalaattia
muutama retiisi
Tilli-majoneesikastike:
1/2 dl kevytmajoneesia
1/2 dl tilliä hienonnettuna
2 tl sinappia
noin 1/2 dl appelsiinimehua
Keitä kananmunat kypsiksi ja jäähdytä kylmän veden alla. Jätä munat veteen.
Keitä pariisinperunat niukassa suolalla maustetussa vedessä pussin ohjeen mukaan. Kaada vesi pois ja nosta kattila hetkeksi kuumalle levylle, jotta kosteus haihtuu. Ota kattila liedeltä ja anna perunoiden jälkikypsyä kannen alla noin 5 minuuttia.
Sekoita salaatinkastike varovasti perunoiden joukkoon. Anna maustua ja sekoita silloin tällöin, jotta perunat maustuvat tasaisesti.
Huuhtele ja valuta salaatinlehdet. Revi laakealle vadille.
Valmista kastike. Sekoita majoneesi, tilli ja sinappi. Löysennä kastikkeeksi appelsiinimehulla.
Leikkaa lohi viipaleiksi ja kierrä "ruusukkeiksi". Asettele salaatin päälle lohi ja pariisinperunat.
Kuori munat, leikkaa lohkoiksi ja asettele salaatille. Rouhi päälle hiukan mustapippuria.
Koristele salaatti retiisinpuolikkailla ja valuta päälle tilli-majoneesikastike.
Ainekset:
3 kananmunaa
1/2 ps (200 g) pariisinperunoita (pakaste)
150 g kylmäsavulohta
1/2 dl ranskalaista salaatinkastiketta
1 ruukku jääsalaattia
1/2 ruukkua rucolasalaattia
muutama retiisi
Tilli-majoneesikastike:
1/2 dl kevytmajoneesia
1/2 dl tilliä hienonnettuna
2 tl sinappia
noin 1/2 dl appelsiinimehua
Keitä kananmunat kypsiksi ja jäähdytä kylmän veden alla. Jätä munat veteen.
Keitä pariisinperunat niukassa suolalla maustetussa vedessä pussin ohjeen mukaan. Kaada vesi pois ja nosta kattila hetkeksi kuumalle levylle, jotta kosteus haihtuu. Ota kattila liedeltä ja anna perunoiden jälkikypsyä kannen alla noin 5 minuuttia.
Sekoita salaatinkastike varovasti perunoiden joukkoon. Anna maustua ja sekoita silloin tällöin, jotta perunat maustuvat tasaisesti.
Huuhtele ja valuta salaatinlehdet. Revi laakealle vadille.
Valmista kastike. Sekoita majoneesi, tilli ja sinappi. Löysennä kastikkeeksi appelsiinimehulla.
Leikkaa lohi viipaleiksi ja kierrä "ruusukkeiksi". Asettele salaatin päälle lohi ja pariisinperunat.
Kuori munat, leikkaa lohkoiksi ja asettele salaatille. Rouhi päälle hiukan mustapippuria.
Koristele salaatti retiisinpuolikkailla ja valuta päälle tilli-majoneesikastike.
Juustotangot (gluteeniton)
Juustotikut ovat mukavan pieniä naposteltavia. Ohje on gluteeniton, mutta jauhot voi varmasti vaihtaa myös tavallisiin vehnäjauhoihin. Gluteenittomasta taikinasta tulee erittäin murenevaa.
Ainekset:
2 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1/2 tl leivinjauhetta
ripaus cayennepippuria
2 dl juustoraastetta
75 g margariinia
2 rkl kermaa
Voiteluun: kananmuna
Pinnalle: juustoraastetta
Sekoita jauhot, leivinjauhe, cayennepippuri ja juustoraaste kulhossa.
Nypi pehmeä margariini joukkoon ja lisää kerma.
Sekoita taikina tasaiseksi. Kaaviloi taikinasta levy.
Leikkaa taikinapyörän avulla 1 cm:n levyisiä ja 6 cm:n pituisia tankoja. Voitele tangot kananmunalla ja ripottele juustoraastetta pinnalle.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Ainekset:
2 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1/2 tl leivinjauhetta
ripaus cayennepippuria
2 dl juustoraastetta
75 g margariinia
2 rkl kermaa
Voiteluun: kananmuna
Pinnalle: juustoraastetta
Sekoita jauhot, leivinjauhe, cayennepippuri ja juustoraaste kulhossa.
Nypi pehmeä margariini joukkoon ja lisää kerma.
Sekoita taikina tasaiseksi. Kaaviloi taikinasta levy.
Leikkaa taikinapyörän avulla 1 cm:n levyisiä ja 6 cm:n pituisia tankoja. Voitele tangot kananmunalla ja ripottele juustoraastetta pinnalle.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Juusto-pinaattihyrrät
Nämä pikkusuolaiset ovat varmasti ainakin jokaisen juustonystävän makuun.
Ainekset:
Taikina:
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus cayennepippuria
30 g voita
1 3/4 dl maitoa
Täyte:
noin 50 g vuohenjuustoa
noin 50 g parmesaanijuustoa lastuina
3 viipaletta cheddarsulatejuustoa
kourallinen tuoretta pinaattia suikaloituna
Sekoita kuivat ainekset kulhossa. Nypi joukkkoon rasva. Lisää maito ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Voit käyttää myös monitoimikonetta taikinan tekemiseen.
Kaulitse taikinasta jauhotetulla alustalla noin 20x25 cm levy.
Murustele päälle vuohenjuusto. Jaa taikinalevylle parmesanlastut, cheddarsiivut ja pinaatti.
Kääri levy rullalle ja viipaloi.
Nosta hyrrät leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 220-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes hyrrät ovat kullankeltaisia.
Tarjoa lämpiminä tai lämmitettyinä.
Ainekset:
Taikina:
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus cayennepippuria
30 g voita
1 3/4 dl maitoa
Täyte:
noin 50 g vuohenjuustoa
noin 50 g parmesaanijuustoa lastuina
3 viipaletta cheddarsulatejuustoa
kourallinen tuoretta pinaattia suikaloituna
Sekoita kuivat ainekset kulhossa. Nypi joukkkoon rasva. Lisää maito ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Voit käyttää myös monitoimikonetta taikinan tekemiseen.
Kaulitse taikinasta jauhotetulla alustalla noin 20x25 cm levy.
Murustele päälle vuohenjuusto. Jaa taikinalevylle parmesanlastut, cheddarsiivut ja pinaatti.
Kääri levy rullalle ja viipaloi.
Nosta hyrrät leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 220-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes hyrrät ovat kullankeltaisia.
Tarjoa lämpiminä tai lämmitettyinä.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)