Tosi helppoja ja kivoja pikkuleipätyylisiä herkkuja. Jauhoja ei näihin tarvita ollenkaan. Itse käytin Fazerin sinistä maitosuklaata, koska en pidä tummasta suklaasta.
Ainekset:
50 g margariinia
2 kananmunaa
1 dl sokeria
200 g kookoshiutaleita
1 sitruunan raastettu kuori
Koristeluun:
200 g tummaa leivontasuklaata tms.
Sulata rasva. Sekoita kananmunat ja sokeri.
Lisää jäähtynyt rasva, kookoshiutaleet ja sitruunankuori.
Anna taikinan turvota 15 minuuttia. Siirrä taikina pursotinpussiin (tai tavalliseen pakastepussiin). Pursota noin. 6 cm pitkiä tankoja leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 12-15 minuuttia tai kunnes leivonnaiset ovat kullanruskeita.
Sulata paloiteltu suklaa. Kasta jäähtyneiden tankojen päät suklaaseen. Nosta pikkuleivät leivinpaperin päälle ja anna suklaan jähmettyä.
Säilytä leivonnaiset tiiviissä kannellisessa rasiassa, jotta ne eivät kuivu.
www.cookingislove1.blogspot.fi
perjantai 19. lokakuuta 2012
Mustikkajuustokakku
Herkkua kaikille juustokakkujen ystäville! Kakku on ihanan raikas, ei yhtään liian makea. Käytin pakastemustikoita ja onnistui hyvin myös niillä. Pohjan voi tehdä myös gluteenittomana (kuten itse tein) vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen. Kakku ei edes tummunut paiston aikana niin, että olisi ollut tarvetta peittää se foliolla mutta kannattaa silti tarkkailla kakkua välillä.
Ainekset:
Pohja:
150 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
Täyte:
500 g maitorahkaa
200 g rasnkankermaa
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
2 rkl sitruunamehua
2 rkl perunajauhoja
n. 250 g mustikoita
Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää kananmuna vatkaten. Lisää jauhot ja vesi ja vatkaa nopeasti sekaisin.
Sekoita kulhossa täytteen ainekset.Sekoita joukkoon mustikat.
Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
Kaada täyte päälle.
Paista 175-asteisessa uunissa alatasossa noin tunti.
Ainekset:
Pohja:
150 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
Täyte:
500 g maitorahkaa
200 g rasnkankermaa
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
2 rkl sitruunamehua
2 rkl perunajauhoja
n. 250 g mustikoita
Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää kananmuna vatkaten. Lisää jauhot ja vesi ja vatkaa nopeasti sekaisin.
Sekoita kulhossa täytteen ainekset.Sekoita joukkoon mustikat.
Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
Kaada täyte päälle.
Paista 175-asteisessa uunissa alatasossa noin tunti.
maanantai 15. lokakuuta 2012
Omenainen tonnikalasalaatti
Raikas, vähän ruokaisampi salaatti, joka sopii hyvin vaikka iltapalaksi.
Ainekset:
1 tlk (200 g) tonnikalaa
1/2 kurkkua
3 tomaattia
1 (iso) omena
1 ruukku jääsalaattia
1 tlk (200 g) raejuustoa
tilliä
oliiviöljyä
Valuta tonnikala. Paloittele kurkku ja tomaatit. Kuori omena tarvittaessa ja paloittele se. Revi salaatti kulhoon tai vadille.
Asettele ainekset kerroksittain salaatin päälle. Valuta päälle oliiviöljyä ja koristele hienonnetulla tillillä.
1 tlk (200 g) tonnikalaa
1/2 kurkkua
3 tomaattia
1 (iso) omena
1 ruukku jääsalaattia
1 tlk (200 g) raejuustoa
tilliä
oliiviöljyä
Valuta tonnikala. Paloittele kurkku ja tomaatit. Kuori omena tarvittaessa ja paloittele se. Revi salaatti kulhoon tai vadille.
Asettele ainekset kerroksittain salaatin päälle. Valuta päälle oliiviöljyä ja koristele hienonnetulla tillillä.
Kukka- ja parsakaaligratiini
Hyvä ja helppo lisuke esim. lihalle tai kalalle.
Ainekset:
250 g kukkakaalia
250 g parsakaalia
200 g vuohenjuustoa
rosepippuria
mustapippuria
Irrota kaaleista kukinnot ja leikkaa kovat osat pois. Kiehauta runsas 1/2 l vettä ja lisää siihen 1/2 tl suolaa. Keitä kaaleja vedessä kannen alla viisi minuuttia. Säästä keitinlientä.
Voitele vuoka ja aseta kaalit vuokaan.
Murusta vuohenjuusto ja sekoita siihen 1/2 dl keitinlientä. Lisää joukkoon pippurit. Levitä seos kaalien päälle.
Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.
Ainekset:
250 g kukkakaalia
250 g parsakaalia
200 g vuohenjuustoa
rosepippuria
mustapippuria
Irrota kaaleista kukinnot ja leikkaa kovat osat pois. Kiehauta runsas 1/2 l vettä ja lisää siihen 1/2 tl suolaa. Keitä kaaleja vedessä kannen alla viisi minuuttia. Säästä keitinlientä.
Voitele vuoka ja aseta kaalit vuokaan.
Murusta vuohenjuusto ja sekoita siihen 1/2 dl keitinlientä. Lisää joukkoon pippurit. Levitä seos kaalien päälle.
Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.
Mausteiset kalkkunapyörykät
Alkuperäiseen ohjeeseen kuului broilerinjauhelihaa, ja luulin itsekin sitä ostaneeni mutta kotona huomasin sitten, että olinkin ostanut kalkkunanjauhelihaa.. :D Eipä se silti haitannut, pyrykät onnistuivat hyvin ja olivat maukkaita. :) Lisäksi voi tarjota esim. perunamuusia ja salaattia.
Ainekset:
500 g broilerin (tai kalkkunan) jauhelihaa
1/2 dl korppujauhoja
1 dl omenatäysmehua
1 pieni sipuli
1/2 dl rkl öljyä
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
1/2 sitruunan raastettu kuori
1/2 sitruunan mehu
1 1/2 tl inkivääriä
1 tl suolaa
1 kananmuna
Mittaa korppujauhot kulhoon ja sekoita joukkoon omenamehu. Hienonna sipuli ja kuullota se rasvassa pannulla. Hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna.
Lisää korppujauhon joukkoon sipuli, valkosipuli, chili, sitruunan kuori ja -mehu, inkivääri ja suola. Sekoita joukkoon jauheliha ja kananmuna. Pyörittele murekemassasta kostutetuin käsin pyöryköitä leivinpaperin päälle pellille.
Paista 200 asteessa hieman keskitasoa ylempänä noin 15 minuuttia.
Ainekset:
500 g broilerin (tai kalkkunan) jauhelihaa
1/2 dl korppujauhoja
1 dl omenatäysmehua
1 pieni sipuli
1/2 dl rkl öljyä
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
1/2 sitruunan raastettu kuori
1/2 sitruunan mehu
1 1/2 tl inkivääriä
1 tl suolaa
1 kananmuna
Mittaa korppujauhot kulhoon ja sekoita joukkoon omenamehu. Hienonna sipuli ja kuullota se rasvassa pannulla. Hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna.
Lisää korppujauhon joukkoon sipuli, valkosipuli, chili, sitruunan kuori ja -mehu, inkivääri ja suola. Sekoita joukkoon jauheliha ja kananmuna. Pyörittele murekemassasta kostutetuin käsin pyöryköitä leivinpaperin päälle pellille.
Paista 200 asteessa hieman keskitasoa ylempänä noin 15 minuuttia.
keskiviikko 10. lokakuuta 2012
Kanapasta
Helppo ja maukas arkiruoka.
Ainekset:
4 dl keittemätöntä pastaa (esim. penne)
450 g kanasuikaleita
1 prk (2,5 dl) Creme Bonjour Cuisine-valkosipuli ja yrtit
1 iso paprika
1 sipuli
pippuria
aromisuolaa
pizzamaustetta
(muita mausteita)
Keitä pasta. Silppua sipuli ja kuullota paistinpannulla. Lisää joukkoon kana ja hetken päästä kuutioitu paprika. Paista kunnes kanat ovat kypsiä. Lisää joukkoon Creme Bonjour ja mausteet. Sekoita tasaiseksi ja anna lämmetä muutama minuutti.
Sekoita pastan kanssa ja nauti.
Ainekset:
4 dl keittemätöntä pastaa (esim. penne)
450 g kanasuikaleita
1 prk (2,5 dl) Creme Bonjour Cuisine-valkosipuli ja yrtit
1 iso paprika
1 sipuli
pippuria
aromisuolaa
pizzamaustetta
(muita mausteita)
Keitä pasta. Silppua sipuli ja kuullota paistinpannulla. Lisää joukkoon kana ja hetken päästä kuutioitu paprika. Paista kunnes kanat ovat kypsiä. Lisää joukkoon Creme Bonjour ja mausteet. Sekoita tasaiseksi ja anna lämmetä muutama minuutti.
Sekoita pastan kanssa ja nauti.
perjantai 5. lokakuuta 2012
Kaura-porkkanapatonki
Päätin kokeilla tehdä patonkia tällaisella ohjeella ja oli kyllä yllättävän hyvää! Ohjeesta tulee kolme patonkia. Täytettä olisi voinut olla runsaammin, joten sitä kannattaa ehkä tehdä vähän ohjetta enemmän.
Ainekset:
3 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
n. 6 dl vehnäjauhoja
Täyte:
50 g voita sulatettuna
1 1/2 dl kaurahiutaleita
2 dl porkkanaraastetta
2 tl oreganoa
6 valkosipulinkynttä murskattuna
2 tl yrttisuolaa
Liuta hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja jauhot ja alusta hyvin taikinaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Jaa kohonnut taikina kolmeen osaan ja kaulitse osat n.. 20 x 20 cm:n levyksi.
Sekoita täytteen ainekset keskenään.
. Levitä täyte tasaisesti levyille.
Rullaa levyt kääretortun tapaan. Laita pellille kohoamaan ja tee pintaan viillot veitsellä vinoittain n. 2 cm:n välein. Anna kohota kaksinkertaisiksi peitettyinä.
Voitele patongit vedellä ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita.
Paista 225-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Laita uuniin paiston ajaksi 1-2 dl vettä esim. teräksiseen mittaan, jotta uuniin synttyy vesihöyryä ja patonki saa rapean kuoren. Tarjoa tuoreena.
Ainekset:
3 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
n. 6 dl vehnäjauhoja
Täyte:
50 g voita sulatettuna
1 1/2 dl kaurahiutaleita
2 dl porkkanaraastetta
2 tl oreganoa
6 valkosipulinkynttä murskattuna
2 tl yrttisuolaa
Liuta hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja jauhot ja alusta hyvin taikinaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Jaa kohonnut taikina kolmeen osaan ja kaulitse osat n.. 20 x 20 cm:n levyksi.
Sekoita täytteen ainekset keskenään.
. Levitä täyte tasaisesti levyille.
Rullaa levyt kääretortun tapaan. Laita pellille kohoamaan ja tee pintaan viillot veitsellä vinoittain n. 2 cm:n välein. Anna kohota kaksinkertaisiksi peitettyinä.
Voitele patongit vedellä ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita.
Paista 225-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Laita uuniin paiston ajaksi 1-2 dl vettä esim. teräksiseen mittaan, jotta uuniin synttyy vesihöyryä ja patonki saa rapean kuoren. Tarjoa tuoreena.
Isot valkosuklaakeksit
Itse en valkosuklaasta välitä, mutta tein näitä pikkuveljelle ja ihan hyviä taisivat olla, vaikka eivät kovin kauniita olleetkaan. :D Keksit leviävät, joten ei kannata täyttää peltiä ihan täyteen. Annoksesta tulee noin 16 isoa keksiä.
Ainekset:
125 g margariinia
1 dl fariinisokeria
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
130 g valkosuklaata (Pandan levy)
1 dl hasselpähkinärouhetta
Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit. Lisää kananmuna ja vaahdota.
Paloittele suklaa veitsellä kuutioiksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään.
Lisää taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
Nosta lusikalla pellille.
Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia.
Ainekset:
125 g margariinia
1 dl fariinisokeria
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
130 g valkosuklaata (Pandan levy)
1 dl hasselpähkinärouhetta
Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit. Lisää kananmuna ja vaahdota.
Paloittele suklaa veitsellä kuutioiksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään.
Lisää taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
Nosta lusikalla pellille.
Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)