www.cookingislove1.blogspot.fi

perjantai 19. lokakuuta 2012

Suklaiset kookostangot

Tosi helppoja ja kivoja pikkuleipätyylisiä herkkuja. Jauhoja ei näihin tarvita ollenkaan. Itse käytin Fazerin sinistä maitosuklaata, koska en pidä tummasta suklaasta.


                                                         Ainekset:
                                                      50 g margariinia
                                                      2 kananmunaa
                                                      1 dl sokeria
                                                      200 g kookoshiutaleita
                                                      1 sitruunan raastettu kuori

                                                        Koristeluun:
                                                      200 g tummaa leivontasuklaata tms.

Sulata rasva. Sekoita kananmunat ja sokeri.



 Lisää jäähtynyt rasva, kookoshiutaleet ja sitruunankuori.



Anna taikinan turvota 15 minuuttia. Siirrä taikina pursotinpussiin (tai tavalliseen pakastepussiin). Pursota noin. 6 cm pitkiä tankoja leivinpaperilla vuoratulle pellille.



Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 12-15 minuuttia tai kunnes leivonnaiset ovat kullanruskeita.



Sulata paloiteltu suklaa. Kasta jäähtyneiden tankojen päät suklaaseen. Nosta pikkuleivät leivinpaperin päälle ja anna suklaan jähmettyä.



Säilytä leivonnaiset tiiviissä kannellisessa rasiassa, jotta ne eivät kuivu.


Mustikkajuustokakku

Herkkua kaikille juustokakkujen ystäville! Kakku on ihanan raikas, ei yhtään liian makea. Käytin pakastemustikoita ja onnistui hyvin myös niillä. Pohjan voi tehdä myös gluteenittomana (kuten itse tein) vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen. Kakku ei edes tummunut paiston aikana niin, että olisi ollut tarvetta peittää se foliolla mutta kannattaa silti tarkkailla kakkua välillä.


                                                  Ainekset:

                                                      Pohja:
                                                    150 g margariinia
                                                    1/2 dl sokeria
                                                    1 kananmuna
                                                    3 dl vehnäjauhoja
                                                    2 rkl vettä

                                                      Täyte:
                                                   500 g maitorahkaa
                                                   200 g rasnkankermaa
                                                   3 kananmunaa
                                                   2 dl sokeria
                                                   1 rkl vanilliinisokeria
                                                   2 rkl sitruunamehua
                                                   2 rkl perunajauhoja
                                                   n. 250 g mustikoita

Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää kananmuna vatkaten. Lisää jauhot ja vesi ja vatkaa nopeasti sekaisin.



Sekoita kulhossa täytteen ainekset.Sekoita joukkoon mustikat.



Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.


 Kaada täyte päälle.


Paista 175-asteisessa uunissa alatasossa noin tunti.


maanantai 15. lokakuuta 2012

Omenainen tonnikalasalaatti

Raikas, vähän ruokaisampi salaatti, joka sopii hyvin vaikka iltapalaksi.

                                                               Ainekset:
                                                            1 tlk (200 g) tonnikalaa
                                                            1/2 kurkkua
                                                            3 tomaattia
                                                            1 (iso) omena
                                                            1 ruukku jääsalaattia
                                                            1 tlk (200 g) raejuustoa
                                                            tilliä
                                                            oliiviöljyä

Valuta tonnikala. Paloittele kurkku ja tomaatit. Kuori omena tarvittaessa ja paloittele se. Revi salaatti kulhoon tai vadille.





Asettele ainekset kerroksittain salaatin päälle. Valuta päälle oliiviöljyä ja koristele hienonnetulla tillillä.



Kukka- ja parsakaaligratiini

Hyvä ja helppo lisuke esim. lihalle tai kalalle.


                                                     Ainekset:
                                                   250 g kukkakaalia
                                                   250 g parsakaalia
                                                   200 g vuohenjuustoa
                                                   rosepippuria
                                                   mustapippuria

Irrota kaaleista kukinnot ja leikkaa kovat osat pois. Kiehauta runsas 1/2 l vettä ja lisää siihen 1/2 tl suolaa. Keitä kaaleja vedessä kannen alla viisi minuuttia. Säästä keitinlientä.
Voitele vuoka ja aseta kaalit vuokaan.


Murusta vuohenjuusto ja sekoita siihen 1/2 dl keitinlientä. Lisää joukkoon pippurit. Levitä seos kaalien päälle.



Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.


Mausteiset kalkkunapyörykät

Alkuperäiseen ohjeeseen kuului broilerinjauhelihaa, ja luulin itsekin sitä ostaneeni mutta kotona huomasin sitten, että olinkin ostanut kalkkunanjauhelihaa.. :D Eipä se silti haitannut, pyrykät onnistuivat hyvin ja olivat maukkaita. :) Lisäksi voi tarjota esim. perunamuusia ja salaattia.

                                                
                                                      Ainekset:
                                                   500 g broilerin (tai kalkkunan) jauhelihaa
                                                   1/2 dl korppujauhoja
                                                   1 dl omenatäysmehua
                                                   1 pieni sipuli
                                                   1/2 dl rkl öljyä
                                                   2 valkosipulinkynttä
                                                   1 punainen chili
                                                   1/2 sitruunan raastettu kuori
                                                   1/2 sitruunan mehu
                                                   1 1/2 tl inkivääriä
                                                   1 tl suolaa
                                                   1 kananmuna

Mittaa korppujauhot kulhoon ja sekoita joukkoon omenamehu. Hienonna sipuli ja kuullota se rasvassa pannulla. Hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna.



Lisää korppujauhon joukkoon sipuli, valkosipuli, chili, sitruunan kuori ja -mehu, inkivääri ja suola. Sekoita joukkoon jauheliha ja kananmuna. Pyörittele murekemassasta kostutetuin käsin pyöryköitä leivinpaperin päälle pellille.


Paista 200 asteessa hieman keskitasoa ylempänä noin 15 minuuttia.




keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Kanapasta

Helppo ja maukas arkiruoka.


                                                             Ainekset:
                                                         4 dl keittemätöntä pastaa (esim. penne)
                                                         450 g kanasuikaleita
                                                         1 prk (2,5 dl) Creme Bonjour Cuisine-valkosipuli ja yrtit
                                                         1 iso paprika
                                                         1 sipuli
                                                         pippuria
                                                         aromisuolaa
                                                         pizzamaustetta
                                                         (muita mausteita)

Keitä pasta. Silppua sipuli ja kuullota paistinpannulla. Lisää joukkoon kana ja hetken päästä kuutioitu paprika. Paista kunnes kanat ovat kypsiä. Lisää joukkoon Creme Bonjour ja mausteet. Sekoita tasaiseksi ja anna lämmetä muutama minuutti.


Sekoita pastan kanssa ja nauti.


perjantai 5. lokakuuta 2012

Kaura-porkkanapatonki

Päätin kokeilla tehdä patonkia tällaisella ohjeella ja oli kyllä yllättävän hyvää! Ohjeesta tulee kolme patonkia. Täytettä olisi voinut olla runsaammin, joten sitä kannattaa ehkä tehdä vähän ohjetta enemmän.

                                       

                                                           Ainekset:
                                                      3 dl vettä
                                                      25 g hiivaa
                                                      1 tl suolaa
                                                      2 rkl rypsiöljyä
                                                      n. 6 dl vehnäjauhoja
                                 
                                                         Täyte:
                                                     50 g voita sulatettuna
                                                     1 1/2 dl kaurahiutaleita
                                                     2 dl porkkanaraastetta
                                                     2 tl oreganoa
                                                     6 valkosipulinkynttä murskattuna
                                                     2 tl yrttisuolaa

Liuta hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja jauhot ja alusta hyvin taikinaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Jaa kohonnut taikina kolmeen osaan ja kaulitse osat n.. 20 x 20 cm:n levyksi.

Sekoita täytteen ainekset keskenään.


 . Levitä täyte tasaisesti levyille.


Rullaa levyt kääretortun tapaan. Laita pellille kohoamaan ja tee pintaan viillot veitsellä vinoittain n. 2 cm:n välein. Anna kohota kaksinkertaisiksi peitettyinä.






Voitele patongit vedellä ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita.





Paista 225-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Laita uuniin paiston ajaksi 1-2 dl vettä esim. teräksiseen mittaan, jotta uuniin synttyy vesihöyryä ja patonki saa rapean kuoren. Tarjoa tuoreena.







Isot valkosuklaakeksit

Itse en valkosuklaasta välitä, mutta tein näitä pikkuveljelle ja ihan hyviä taisivat olla, vaikka eivät kovin kauniita olleetkaan. :D Keksit leviävät, joten ei kannata täyttää peltiä ihan täyteen. Annoksesta tulee noin 16 isoa keksiä.

                                                               Ainekset:
                                                        125 g margariinia
                                                        1 dl fariinisokeria
                                                        3/4 dl sokeria
                                                        1 kananmuna
                                                        2,5 dl jauhoja
                                                        1 tl leivinjauhetta
                                                        1 tl vanilliinisokeria
                                                        130 g valkosuklaata (Pandan levy)
                                                        1 dl hasselpähkinärouhetta

Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit. Lisää kananmuna ja vaahdota.


Paloittele suklaa veitsellä kuutioiksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään.


Lisää taikinaan ja sekoita tasaiseksi.


Nosta lusikalla pellille.


Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia.