www.cookingislove1.blogspot.fi

sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Savulohi-rucolapasta

Todella helppo, nopea ja herkullinen pastaruoka. Tuorepastan sijasta voi tietysti käyttää myös tavallista. Tästä alkuperäisestä ohjeesta riittää kahdelle, itse tein kaksinkertaisena.


                                                           Ainekset:
                                                        1 pkt (250 g) tuorepastaa
                                                        2 dl ruokakermaa
                                                        250 g lämminsavulohta
                                                        1 ruukku rucolaa
                                                        3 rkl tilliä
                                                        mustapippuria
                                                        1-2 rkl sitruunamehua

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

 

Valmista kastike. Paloittele kala ja poista ruodot. Pilko rucola ja hienonna tilli. Kuumenna kerma kattilassa, lisää lohi, rucola ja tilli. Kuumenna kiehuvaksi ja mausta.

 

 Sekoita kastike pastan joukkoon tai tarjoa erikseen.


lauantai 22. syyskuuta 2012

Omena-kaurapaistos

Päätin tehdä pitkästä aikaa omena-kaurapaistosta, kun kotona sattui olemaan kotimaisia omenoita. Oli kyllä hyvää ja syöty alta aikayksikön! :)

                                     
                                                           Ainekset:
                                                      koosta riippuen 6-9 omenaa
                                                     2 tl kanelia
                                                     1/2 dl fariinisokeria

                                                          Kaurakuorrute:
                                                    100 g pehmeää margariinia
                                                    1 dl sokeria
                                                    3 dl kaurahiutaleita
                                                    1 vanilliinisokeria

Kuori ja paloittele omenat. Laita voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle kaneli ja fariinisokeri.



Sekoita margariini, sokeri, kaurahiutaleet ja vanillinisokeri tasaiseksi seokseksi ja levitä omenapalojen päälle.




Paista 200 asteessa unnin keskitasolla, kunnes pinta saa hieman väriä. Tarjoa lämpimänä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.




lauantai 8. syyskuuta 2012

Tortilloita

Tehtiin tänään pitkästä aikaa tortilloita. Mitään yhtä oikeaa ohjettahan niihin ei ole, vaan jokainen saa täyttää omansa mielesä mukaan. Listasin kuitenkin mitä meille oli tarjolla täytteiksi. Kun vain joskus oppisi laittamaan täytteitä kohtuudella, niin että tortillan saisi rullattua kiinnikin... :D






                                            - broilerin fileesuikaleita (itse maustettuja)
                                            - naudanjauhelihaa tacomausteseoksella
                                            - salaattia
                                            - tomaattia
                                            - kurkkua
                                            - paprikaa
                                            - sipulia
                                            - punasipulia
                                            - maissia
                                            - ananasta
                                            - fetaa
                                            - juustoraastetta
                                            - salsaa
                                            - guacamolea
                                            - juustodippiä


sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Hedelmäbroileri

Tosi helppo, nopea ja maukas broilerkastike. Sopii riisin tai pastan kanssa syötäväksi.


                                            Ainekset:
                       1 pkt (350 g) Atrian Shanghai-marinoituja broilerin fileesuikaleita
                       vajaa 200 g pakstemaissia
                       1 tlk ananaspaloja
                       1 tlk (2 1/2 dl) kasvirasvasekoitusta, 7%
                       1 pieni banaani
                       mustapippuria
                       muita mausteita
                      ( käytin itse curry-omena-banaani-mausteseosta)
                       1/2 dl persiljaa hienonnettuna

Ruskista broilerit öljyssä. Lisää maissit ja sekoittele hetki.



 Lisää valutetut ananaspalat ja kasvirasvasekoite. Kuumenna kiehuvaksi. Paloittele banaani joukkoon, silppua persilja ja mausta. Tarjoa esim. riisin kanssa.


lauantai 1. syyskuuta 2012

Mutakakku

Mutakakku on kyllä todellista herkkua kaikille suklaan ystäville. Tämä kakku olisi saanut jäädä reunoilta ehkä hieman kosteammaksi, keskeltä se oli kuitenkin ihanan tahmeaa. :)


                                                        Ainekset:
                                                     4 kananmunaa
                                                     2 dl sokeria
                                                     200 g tummaa suklaata (käytin Maraboun)
                                                     200 g voita
                                                     2 1/2 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoa)
                                                     1 tl leivinjauhetta

Voitele irtopohjavuoan reunat. Leikkaa leivinpaperista pohjan kokoinen ympyrä ja laita vuokaan.
Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi. Sekoita hieman jäähtynyt seos varovasti muna-sokerivaahtoon.Yhdistä leivinjauhe ja vehänjauhot ja siivilöi taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi.
       
Kaada taikina vuokaan. Kypsennä kakkua 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 20 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan ja siirrä leivinpaperin avulla tarjoiluvadille. Nosta halutessasi hetkeksi jääkaappiin, jolloin mutakakun rakenne kiinteytyy. Voit myös tarjota kakun haaleana, jolloin sisus on valuvaa. Tarjoa halutessasi lisäksi vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa.