www.cookingislove1.blogspot.fi

sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Possun ulkofileepihvit, halloumi-tomaattisalsa ja basilika-perunagratiini

 Basilika-perunagratiini

Ainekset:
1/2- 1 kg perunasuikaleita (pakaste)
200 g sipulia
150-200 g emmentaljuustoraastetta
1 ruukku tuoretta basilikaa hienonnettuna
1 tl suolaa
mustapippuria
3 dl Flora 15 % kasvirasvasekoitusta

  1. Levitä puolet perunasuikaleista voideltuun uunivuokaan ja lisää kuutioitu sipuli. Levitä päälle puolet mausteista ja juustoraasteesta.
  2. Lisää loput perunasuikaleet, mausteet ja juustoraaste.
  3. Kaada päälle kasvirasvasekoitus.
  4. Kypsennä 225 asteessa uunin alatasolla n. 50 minuuttia. Peitä gratiini foliolla jos pinta tummuu liikaa.


Possun ulkofileepihvit ja halloumi-tomaattisalsa

Ainekset:
1 rs (480 g) HK Rypsiporsas ulkofileepihvejä, kemapippuri
Salsa:
1 pkt (250 g) halloumijuustoa
5 tomaattia
1-2 rkl neitsytoliiviöljyä
n. 1/2 dl tuoretta minttua hienonnettuna
mustapippuria

   1. Valmista salsa ensin. Viipaloi juusto ja paista pannulla rasvassa kauniin ruskeiksi kummaltakin puolelta.      Leikkaa jäähtynyt halloumi pieniksi kuutioiksi.
  2. Poista tomaateista siemenet ja kuutioi. Sekoita halloumi- ja tomaattikuutiot keskenään. Mausta mintulla, mustapippurilla ja oliiviöljyllä.
3. Paista tai grillaa pihvit kypsiksi.