www.cookingislove1.blogspot.fi

sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Juustopiiras ranskalaisittain

Tähän piirakkaan on kaksi eri täytevaihtoehtoa, joista molempia on kokeiltu. Kuvassa täyte 2.



                    Pohja
    75 g voita
    1 ½ dl (75 g) juustoraastetta (itse käytin emmentalia)
    1 dl vehnäjauhoja


                Täyte 1:
    2 munaa
    2 dl kuohukermaa
    3 dl (150 g) juustoraastetta
    100 g savukinkkukuutioita
 

             Täyte 2:
    150 g purjoa
    1 rkl voita
    1 rkl vettä
    200 g kylmäsavulohta
    4 munaa
    2 dl kuohukermaa
    1 dl maitoa
    3 rkl hienonnettua tilliä
    1/4 tl sitruunapippuria
    (suolaa)


    Pohja: 
Sekoita pehmeä voi ja juustoraaste. Lisää vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija n. 25 cm) pohjalle ja reunoille.

  Täyte 1:
Vatkaa munia kevyesti. Lisää kerma, juustoraaste ja savukinkkukuutiot. Levitä täyte pohjalle. Paista 200 asteessa noin. 25-35 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt.

  Täyte 2:
Leikkaa purjo hienoksi. Sulata voi pannulla. Lisää purjo ja vesi. Hauduta 5 minuuttia. Leikkaa kirjolohi paloiksi. Vatkaa munia, lisää kerma, maito, tilli ja pippuri sekä tarvittaessa hivenen suolaa. Yhdistä kaikki täytteen ainekset ja levitä täyte pohjalle. Paista 225 asteessa noin 25 minuuttia.

lauantai 28. tammikuuta 2012

Mustikka-tiikerikakku

Valitettavasti kakku tarttui jostain syystä vuoan reunoihin niin, että siitä ei tullut kaunein mahdollisin, mutta hyvää se kyllä oli!



   Ainekset:

200 g voita
150 g sokeria
3 munaa
200 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl mustikoita
1 rkl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria

Pehmennä rasva ja vatkaa sokerin kanssa vaahdoksi. Lisää munat yksitellen seosta voimakkaasti vatkaten. Jauhot, joissa on leivinjauhe ja vaniljasokeri, lisätään. 1 dl mustikoita murskataan ja lisätään joukkoon perunajauho.

    Taikinasta otetaan erilleen noin kolmasosa ja siihen sekoitetaan mustikkaseos ja loput kokonaiset mustikat. Taikinat yhdistetään voideltuun vuokaan kuten tiikerikakku: vaaleaa taikinaa pohjalle ja päälle, mustikkainen taikina väliin.

 Paista 170 asteessa noin tunnin verran.

Helppo raparperipiirakka

Ihanan raikas piirakka, jonka kaveriksi sopii vaniljakastike. Raparperit otettiin pakastimesta, ei siis tarvitse olla tuoreita.




         Pohja:
  2 dl vehnäjauhoja
  1 dl kauraleseitä (itse käytin hiutaleita)
  1/2 dl sokeria tai fariinisokeria
  1 tl leivinjauhetta
  1/2 tl kanelia
  1 dl juoksevaa margariinia
  1 kananmuna

     Täyte
  5-6 dl (n. 300 g) raparperinpaloja
  1 tlk (200 g) kermaviiliä
  1 kananmuna
  1 dl sokeria


  1. Sekoita vehnäjauhot, leseet, sokeri, leivinjauhe ja kaneli kulhossa. Lisää margariini ja muna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

2. Levitä päälle raparperinpalat.

3. Sekoita kermaviili, muna ja sokeri. Kaada seos piirakan päälle.

4. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.