Nämä pikkuleivät ovat ihanan näköisiä ja herkullisia! :) Ohje on gluteeniton, mutta taikinan voi tehdä myös tavallisista vehnäjauhoista.
Ainekset:
200g voita
1 ½ dl sokeria
1 kananmuna
6 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
vadelma(tai jotain muuta) marmeladia
tomusokeria
1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna edelleen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin.
2. Kaaviloi taikina hyvin jauhotetulla pöydällä levyksi. Ota siitä pyöreällä muotilla kakkuja. Paina pienellä sydänmuotilla puoleen kakuista aukko keskelle.
3. Paista pikkuleipiä 175 asteessa noin 10 minuuttia.
4. Käännä ehjät puoliskot toisin päin ja levitä niille marmeladia.
5. Siivilöi sydänaukkoisille puoliskoille tomusokeria ja paina marmeladipäällysteisten päälle.
www.cookingislove1.blogspot.fi
perjantai 29. huhtikuuta 2011
Juhlava savukalatorttu
Tässä suolaisessa piirakassa voi siian tilalta käyttää myös savustettua kirjolohta tai palvikinkkua. Kinkkutäytteeseen sopii tuorejuusto.
Ainekset:
Taikina:
3 dl vehnäjauhoja
1 tl yrttisuolaa
20 g hiivaa
1 dl vettä
1 tl sokeria
1 kananmunan keltuainen
2 rkl vettä
Täyte:
250-400 g savustettua siikaa
4 kananmunaa
2 dl ranskankermaa TAI 300 g tuorejuustoa
1-2 dl kermaa
valko- ja sitruunapippuria
nippu tilliä
1. Mittaa jauhot ja yrttisuola kulhoon ja tee niiden keskelle kolo. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää sokeri ja kaada seos jauhojen keskelle koloon. Sekoita keltuainen ja vesitilkka, lisää puolet taikinaan ja säästä toinen puoli piirakan reunojen voiteluun. Sekoita ainekset tasaiseksi ja anna taikinan kohota huoneenlämmössä noin 20 minuuttia.
2. Sekoita ruodoista puhdistettu kala, kananmunat, ranskankerma tai tuorejuusto ja kerma hyvin keskenään sähkövatkaimella. Jos käytät ranskankermaa lisää kermaa pienempi määrä. Mausta täyte.
3. Painele taikina voidellun, pyöreän piirakkavuoan pohjalle. Käännä taikinasta reunat ja voitele ne ja pohja keltuaisseoksella. Anna nousta uudelleen noin 10 minuuttia.
4. Kaada täyte pohjalle. Paista ensin uunin alimmalla ritilällä 225 asteessa noin 25 minuuttia. Jos tarpeen, nosta piirakka ylemmäs ja kypsennä, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut väriä.
Ainekset:
Taikina:
3 dl vehnäjauhoja
1 tl yrttisuolaa
20 g hiivaa
1 dl vettä
1 tl sokeria
1 kananmunan keltuainen
2 rkl vettä
Täyte:
250-400 g savustettua siikaa
4 kananmunaa
2 dl ranskankermaa TAI 300 g tuorejuustoa
1-2 dl kermaa
valko- ja sitruunapippuria
nippu tilliä
1. Mittaa jauhot ja yrttisuola kulhoon ja tee niiden keskelle kolo. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää sokeri ja kaada seos jauhojen keskelle koloon. Sekoita keltuainen ja vesitilkka, lisää puolet taikinaan ja säästä toinen puoli piirakan reunojen voiteluun. Sekoita ainekset tasaiseksi ja anna taikinan kohota huoneenlämmössä noin 20 minuuttia.
2. Sekoita ruodoista puhdistettu kala, kananmunat, ranskankerma tai tuorejuusto ja kerma hyvin keskenään sähkövatkaimella. Jos käytät ranskankermaa lisää kermaa pienempi määrä. Mausta täyte.
3. Painele taikina voidellun, pyöreän piirakkavuoan pohjalle. Käännä taikinasta reunat ja voitele ne ja pohja keltuaisseoksella. Anna nousta uudelleen noin 10 minuuttia.
4. Kaada täyte pohjalle. Paista ensin uunin alimmalla ritilällä 225 asteessa noin 25 minuuttia. Jos tarpeen, nosta piirakka ylemmäs ja kypsennä, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut väriä.
Kevyempi pasha
Perinteinen, raikas pääsiäisen jälkiruoka.
Ainekset:
3 rkl cashewpähkinöitä rouhittuna
3 rkl rusinoita hienonnettuna
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g maitorahkaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Hedelmäsalsa:
1 omena
1 kiivi
Paahda pähkinärouhe kuumassa, kuivassa pannussa. Älä jätä rouhetta kuumaan pannuun palamaan vaan kaada se heti lautaselle jäähtymään. Hienonna rusinat. Vatkaa kylmä vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa rahka ja sokerit toisessa kulhossa, lisää pähkinärouhe, rusinasilppu ja vaniljakastikevaahto joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada seos suodatinpaperilla vuorattuun siivilään. Peitä pinta suodatinpaperilla ja pane siivilä kulhon päälle ja kulho jääkaappiin. Jäähdytä seuraavaan päivään.
Kuori hedelmät ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Sekoita. Kumoa pasha tarjoiluvadille ja viimeistele hedelmäsalsalla.
Ainekset:
3 rkl cashewpähkinöitä rouhittuna
3 rkl rusinoita hienonnettuna
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g maitorahkaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Hedelmäsalsa:
1 omena
1 kiivi
Paahda pähkinärouhe kuumassa, kuivassa pannussa. Älä jätä rouhetta kuumaan pannuun palamaan vaan kaada se heti lautaselle jäähtymään. Hienonna rusinat. Vatkaa kylmä vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa rahka ja sokerit toisessa kulhossa, lisää pähkinärouhe, rusinasilppu ja vaniljakastikevaahto joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada seos suodatinpaperilla vuorattuun siivilään. Peitä pinta suodatinpaperilla ja pane siivilä kulhon päälle ja kulho jääkaappiin. Jäähdytä seuraavaan päivään.
Kuori hedelmät ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Sekoita. Kumoa pasha tarjoiluvadille ja viimeistele hedelmäsalsalla.
sunnuntai 17. huhtikuuta 2011
Pinaatti-raejuustocannelonit
Todella maukas, täyttävä ja helppo pastaruoka.
Pinaatti-raejuustocannelonit
Ainekset:
1 sipuli
400 g jauhelihaa
150 g pakastepinaattia
1 pieni purkki raejuustoa (esim. Arla Keso)
musta- ja valkopippuria
oreganoa, basilikaa ja muita yrttejä maun mukaan
ripaus muskottipähkinä
2 tl suolaa
17 canneloni-putkea
1/2 dl Polar- juustoraastetta
Kastike:
1 prk Pirkka yrttistä tomaattimurskaa
n. 1 dl ruokakermaa
1 dl Polar- juustoraastetta
Pinnalle:
Polar-juustoraastetta
1. Kuullota silputtu sipuli ja jauheliha pannulla.
2. Lisää joukkoon sulatettu pinaatti ja kuumenna.
3. Nosta pannu levyltä ja lisää joukkoon mausteet, raejuusto ja juustoraaste.
4. Täytä cannelonit teelusikkaa apuna käyttäen täytteellä ja asettele makuulleen vierekkäin voideltuun uunivuokaan (esim. lasagne-vuoka)
5. Valmista kastike sekoittamalla tomaattimurska, ruokakerma ja juustoraaste.
6. Kaada kastike cannelonien päälle tasaisesti niin, että kaikki peittyvät ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
7. Paista 225 asteessa (tai hiukan alle) 20-30 minuuttia.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)